Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Tο γραφείο μας πρωτοπόρο στα θέματα των αγωγών των Εν Ενεργεία και Εν Αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α.


Επειδή τον τελευταίο καιρό υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για τη διαδικασία και τον τρόπο κατάθεσης των αγωγών για τη διεκδίκηση των αναδρομικών των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως :-Πρώτο το γραφείο μας ενημέρωσε για τη δυνατότητα άσκησης εφέσεων - αγωγών στο Ελεγκτικό Συνέδριο (τον Φεβρουάριο του 2013) αλλά και μόνο αγωγών στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο (φέτος τον Ιούνιο, πριν τη δημοσίευση της απόφασης της ΟλομΣτΕ), με αποτέλεσμα χιλιάδες στελέχη από πέρυσι ακόμη να απευθυνθούν σε εμάς, τη χρονική περίοδο που  διάφορες Ενώσεις και Σωματεία προέτρεπαν τα μέλη τους να μην προβούν σε καμία νομική ενέργεια, εκτιμώντας πως δεν θα είχε καμία τύχη.
 -Πρώτο το γραφείο μας συνεργάστηκε με έγκριτους Οικονομολόγους του χώρου και προγραμματιστές και υλοποίησε εφαρμογή υπολογισμού των διαφορών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών.

-Πρώτοι επίσης ως γραφείο προτρέψαμε τα στελέχη που αποστρατεύθηκαν μετά την 1/8/2012 , να προβληματισθούν για το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγής, για την λήψη της διαφοράς στο εφάπαξ βοήθημα, με γνώμονα την απόφαση του ΣτΕ και την διαδικασία επαναφοράς του μισθολογίου στο παλαιότερο καθεστώς. Ήδη κατατίθενται και οι πρώτες αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.


Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και το δικηγορικό γραφείο του συνεργάτη μας κ. Αλέξανδρου Κολιόπουλου στη Θεσσαλονίκη για τα Στελέχη της Βορείου Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου