Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Καμία αναστολή στη δίωξη για τους λιποτάκτες


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ οι λιποτάκτες στη ρύθμιση βάσει της οποίας θα επιτραπεί στους ανυπότακτους του εξωτερικού να έλθουν στην Ελλάδα προκειμένου να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και στις ευρωεκλογές του ερχομένου Μαΐου.

Η σχετική υπουργική απόφαση, που... ως γνωστόν εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου, αναστέλλει την ποινική δίωξη όσων τελούν σε ανυποταξία για το χρονικό διάστημα από 11 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου 2014. Ορίζει όμως ρητά ότι ούτε ο έλεγχος της στρατολογικής κατατάξεως ούτε η ποινική δίωξη αναστέλλονται για πρόσωπα που τελούν σε λιποταξία. Δηλαδή για αυτούς που κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη θέση τους. Πρόκειται, όπως καταλαβαίνει κανείς, για αδίκημα πολύ σοβαρότερο, απέναντι στο οποίο δεν επιδεικνύεται η επιείκεια που τυγχάνουν οι ανυπότακτοι, για τους οποίους υπάρχει πάντα η περίπτωση να παρουσιαστούν και να υπηρετήσουν. Υπενθυμίζεται ότι για τους λιποτάκτες ισχύει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στο μεταξύ, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία (124 ΠΒΕ στην Τρίπολη) από 20 έως 27 Μαΐου οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2016 (γεννημένοι το 1995) από τους νομούς Αττικής (αρμοδιότητας Σ.Υ. Πειραιά) Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης (αρμοδιότητας Σ.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Θεσσαλονίκης (Σ.Υ. Θεσσαλονίκης), Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών (αρμοδιότητας Σ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας), Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Ημαθίας, Πιερίας, (αρμοδιότητας Σ.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας), Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας. Επίσης οι στρατεύσιμοι προηγουμένων ετών (κλάσεων 1991 έως 2016) η αναβολή των οποίων έληξε στο διάστημα μεταξύ 2 Ιανουαρίου και 28 Φεβρουαρίου και όσοι είχαν αναβολή για λόγους υγείας η οποία έληξε στο διάστημα από 1ης Μαρτίου έως 30 Απριλίου. Από τον ιστότοπο της Στρατολογίας (www.stratologia.gr) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν περισσότερες λεπτομέρειες κάνοντας «κλικ» στον σύνδεσμο «Πληροφορίες για την κατάταξη μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου